lauantai 10. lokakuuta 2020

Osa 1.31 Baratheon


Aiemmin Baratheoneilla:

Rubyn juoni Antonian tuohoamiseksi saapui päätökseensä ja Antonia tuomittiin Agnes Flintstonen murhasta kuolemaan, kunhan vain ensin synnyttäisi lapsensa. Odotusaikansa Antonia vietti pienessä vankikopissa, jossa hän lopulta synnytti siskonsa sisar Cecilian avulla tyttären. Kuningas nimesi tytön Desdemonaksi ja määräsi tämän kasvatettavaksi luostarissa, jonne Cecilia hänet veikin. Antonia kohtasi loppunsa hirttopuun äärellä.

Aldwin yritti anella äitinsä puolesta muttei siinä onnistunut. Edes prinssi Edmund ei häntä suostunut auttamaan, mikä sai Aldwinin kostonhimoiseksi. Aldwin kihlattiin Isabeau Montroselle ja häät päätettiin järjestää mahdollisimman pian Aldwinin syntymäpäivien jälkeen.

Gertrude lopetti suhteensa Edmundiin, mikä sai prinssin poissa tolaltaan lumoutumisensa vuoksi. Geoffrey koitti helpottaa veljensä oloa hankkimalla tälle prostituoidun, minkä seurauksena Edmund alkoi iskeä linnan palvelijoita liukuhihnalta. Gertruden karattua avioon Edmund päätti kosia Grethel Stenroosia, joka oli luvannut tälle vapauden tehdä mitä vain avioliitosta huolimatta. Häät järjestettiinkin ennen talven tuloa ja Grethel muutti linnaan.

Kuningas Edmund oli raivoissaan Antonian teoista, tultaisiinhan hänen valtakautensa muistamaan nyt ensisijaisesti hänen rakastajattarensa tekosista eikä hänen omistansa. Tämän vuoksi hän sai idean alkaa rakennuttaa uutta linnaa, tultaisiinhan hänet sen valmistuttua muistamaan siitä, eikä Antoniasta.
***


Synkän mielen kera Gillian astui Glenysin hänelle osoittaan huoneeseen. Sen hän tulisi jakamaan yhden muun palvelijattaren kera. Huoneessa oli ollut toinenkin palvelijatar, mutta hänen vanhempansa olivat kutsuneet hänet takaisin kotiinsa. Gillianille ei kerrottu syytä, mutta hän epäili sen liittyvän jotenkin prinssi Edmundiin ja tämän naistenmiehen maineeseen.


Istuessaan huokaisten sängyllensä Gillian antoi viimeinkin tekohymynsä pudota huuliltansa. Hän ei halunnut olla linnassa. Jos Gillian olisi saanut valita itse, olisi hän ollut Petyrin kanssa pienessä mökissä. Mutta hän ei saanut valita itse ja mökissä oli hänen sijastansa Ulrika.



Kauaa Gillian ei ehtinyt olla yksin ennen kuin hänen rauhansa rikkoutui oven pamahtaessa auki. Sieltä sisään asteli nuori nainen, oletettavasti yksi linnan monista muista palvelijattarista. 
"Minä olen Georgia Newson, sinä olet oletettavasti Gillian?" nainen sanoi kovalla äänellä. 


Juuri kun Gillian oli vastaamassa Georgia jatkoi puhumistaan. "Toivottavasti kestät täällä pidempään kuin edelliset, minä olenkin jo kaivannut vähän pysyvämpää seuraa. Neuvoksi voisin antaa sinulle sen, että jos makaat prinssin kanssa älä ainakaan anna sen levitä kenellekään juoruilijalle. Anna teki sen virheen ja äkkiä juoru levisi hänenkin kotiinsa", Georgia jatkoi puhumistansa nopeasti. Gillianin oli vaikea pysyä hänen sanojensa perässä, sen verta kovaa naisen suu kävi.


"Kelle hän sitten kertoi?" Gillian sanoi nopeasti Georgian puhetulvan väliin. 
"Ei ainakaan minulle!" Georgia naurahti ja iski silmää, mistä Gillian saattoi vain arvata, että juoruilija varmasti oli Georgia. Nopeasti Georgia jatkoi taas puhetulvaansa ja Gillian unohtui omiin ajatuksiinsa. Georgian seurassa hänen tuskin odotettaisiin puhuvan kovinkaan paljoa.

****


Yhdessä kuningas Edmund, prinssi Edmund ja Grethel söivät takan lämmittävän tulen äärellä. Ruokapöydän seurue oli kovin pienentynyt Aldwinin ja Isabeaun häiden sekä Geoffreyn luostariin muuton jälkeen. Linnan huoneet oltiin haluttu tyhjentää Grethelin ja Edmundin lapsia varten. 


Ja lapsia heille oli syntymässäkin. Grethel oli viimeinkin talven alkaessa saanut vahvennuksen hänen epäilyillensä, hän oli raskaana. "Minulla on hyviä uutisia, meidän esikoisemme syntyy jo ennen talven lumien sulamista", Grethel sanoi ylpeänä. Hän oli onnistunut nopeasti yhdessä kuningattaren tärkeimmistä tehtävistä, raskaaksi tulemisessa.


"M-mutta sehän on hienoa!" Ed takelteli. Hän halusi kyllä lapsia, mutta mielummin olisi saanut niitä Gertruden kanssa. Truda oli kuitenkin naimissa Jason Byronin kanssa ja odotti tälle lasta. Grethelin lapsi varmistaisi ainakin kruunun pysymisen perheessä, Aldwinille Ed ei kruunun halunnut päätyvän.


"Sehän on loistavaa! Lapsi ehtii syntyä jopa ennen uuden linnan valmistumista", kuningas Edmund iloitsi ja käänsi samalla puheenaiheen omaan lempiaiheeseensa, uuteen linnaan. Edmund ei millään meinannut olla puhumatta uudesta linnasta, kunhan joku jaksoi vain kuunnella. Antonian rikoksen paljastumisen jälkeen tuntui kuin uusi linna olisi ollut ainoa kuningasta liikuttava asia.

****


"Äiti mitä minä teen? Edmund on taas ottanut uuden rakastajattaren vanhan poistuttua linnasta", Grethel parahti epätoivoisena. Häntä ei satuttanut Edmundin sivusuhteet, mutta hän pelkäsi niistä mahdollisesti syntyviä lapsia. Grethel oli kuullut paljon Antonian ja kuninkaan suhteesta eikä halunnut samaa itsellensä. Kukaan rakastajar ei tulisi kasvattamaan lastaan linnassa Grethelin omien lapsien rinnalla.


Deborah katsoi huolissaan tytärtänsä, hän ymmärsi täysin tämän huolen. Samalla hän tunsi piikin sydämessänsä, hän oli aikanaan aiheuttanut kuningatar Auroralle täysin samanlaista tuskaa, kuin Grethel nyt koki. Hän myös ymmärsi täysin Grethelin pelon rakastajattarien lapsista, valtakunnassa oli edelleen paljon aatelisia, jotka olisivat mielummin nähneet Aldwinin tulevana kuinkaana kuin Edmundin. Vaikka Antonia oli tuomittu rikoksesta näkivät monet sen pienempänä pahana kuin Auroran suurin rikos oli. Rosewood oli hyvin sisäänpäin kääntynyt valtakunta ja Aurora tuli sen ulkopuolelta. Eikä pelkästään ulkopuolelta, hän tuli Halldorasta, jonka kuningas oli kiristänyt Edmundia. Ilman avioliittoa Auroran kanssa olisi puhjennut sota. Monet aateliset eivät koskaan kyenneet antamaan tätä Auroralle anteeksi ja näkivät kaikki tämän lapset ulkopuolisina. Heille Aldwin ja Desdemona olivat oikeat kruununperilliset.


"Kaikkein tärkeintä on pitää huolta siitä, ettei Edmund eksy kenenkään aatelisen petiin. Ainoastaan heidän lapsensa voisivat tuottaa sinulle ongelmia. Palvelijoiden äpärät ovat lähinnä ärsyttäviä. Pidä huoli siitä, että Edmundilla on aina tarjolla linnassa uusia huomionkohteita. Hän ei selvästikään välitä rakastajattariensa säädyistä, ainoastaan helppoudesta, joten hänen huomionsa pitäminen linnan sisällä pitäisi olla helppoa", Deborah neuvoi. 


"Mistä ihmeestä Glenys löytää tarpeeksi paljon uusia palvelijoita? Edmunilla tuntuu välillä olevan uusi rakastajatar joka viikko", Grethel parahti. Nopeasti suunnitelma alkoi kuitenkin hautua hänen päässänsä, Glenys voisi kouluttaa kuninkaanlinnassa uusia palvelijoita muille aatelisille. Näin jatkuva virta huolehtisi Edmundin ajankäytöstä.

****


Ärtyneenä Edmund tutki Alarikin kuninkaalle lähettämiä verotietoja. Uuden linnan rakennuttaminen söi tehokkaasti Baratheoneiden kassaa ja veroja olisi nostettava jostain. Alarik oli tehnyt muutamia ehdotuksia ja kuningas oli antanut Edmundille tehtäväksi päättää mistä veroja nostettaisiin. Asia ei olisi vähempää voinut Edmundia kiinnostaa, Gertrude ja muut naiset häiritsivät hänen keskittymistänsä.


Georgia käveli kohti siivottavaa toilettia hänen nähdessään prinssi Edmundin huokailemassa. Katsoessaan miehen komeita kasvoja Georgia ei voinut olla huokaisematta ihastuksesta. Kiusauksen houkuttelemana hän kävelikin sisään työhuoneeseen saadakseen prinssin huomion.


"Teidän korkeutenne, anteeksi että häiritsen. Olin vain tulossa siivoamaan tänne", Gerogia sanoi ja punastui samalla. Hän ei voinut uskoa olevansa puhumassa kaksin itse kruunuprinssin kanssa. Siskot kotona kuolisivat kateudesta kuullessaan tästä!


Edmund katsoi mietteliäänä edessään niiavaa naista. Naisen ulkonäkö oli kieltämättä mukiinmenevä ja Edmund alkoikin jo kaivata uutta rakastajatarta. Grethel oli raskaana, joten tähän ei voinut koskea ja hänen edellinen rakastajatarkin oli palannut kotiseuduillensa. Olikohan naisen nimi ollut jokin Amanda tai Amalia, Edmund pohti eikä millään saanut enää naisen nimeä mieleensä.


Nopeasti Edmund veti huulillensa viekottelevan hymynsä ja nosti kädestä pitäen palvelijattaren ylös niiauksestansa. Uusi rakastajatar teki aina terää.

****


Gillian kirjoili mielessänsä yrittäessään avata tukkeutunutta toilettia. Toilettien huoltaminen ja siivoaminen oli ollut aina hänen vihaamansa työ ja linnnassa niitä oli enemmän mitä Gillian osasi laskea! Kaiken lisäksi uudet palvelijattaret saivat kaikkein inhottavimmat ja sotkuisimmat työt, joten Gillianin päivät koostuivat toilettien hajujen haistelusta. Toisin kuin väitettiin kuninkaallisten jätökset eivät tuoksuneet lainkaan sen paremmilta kuin talonpoikien.


Gillian parahti epätoivoisesti saadessaan toiletin likavedet naamallensa ja lattialle. Miten hänen elämästänsä oli tullut tälläistä?



Saatuaan tukoksen auki Gillian tarttui synkin mielin luutaan ja alkoi kuivata lattiaa. Samalla hän mietti katkerana Ulrikaa, joka sai omassa kotonansa helliä vastasyntynyttä lastansa. Eikä Ulrikan mökissä ollut edes kuin vain yksi toiletti siivottavana.

****


"Minulla on sinulle jotain kerrottavaa, etkä missään nimessä saa kertoa tätä eteenpäin", Georgia sanoi tavanomaisen puhetulvansa päätteeksi. Gillian hämmentyi Gerogian hiljentäessä ääntään, nainen ei koskaan, ei edes muiden synkimpiä salaisuuksia juorutessaan hiljentänyt ääntänsä.


"Minä tapaan pian kruunuprinssi Edmundin kaksin", Georgia kuiskasi mehevän uutisensa. Päivänen tapaaminen Edmundin kanssa oli päätynyt kutsuun tämän makuukamareihin kruunuprinsessa Grethelin ollessa vierailemassa kotonansa.


"Hän varmaan haluaa tehdä minusta uuden rakastajattarensa. Voitko kuvitella kaikkia niitä lahjoja joita hän minulle tulee antamaan? Osaan varmasti pitää prinssin mielenkiinnon itsessäni, toisin kuin hänen aikaisemmat hiljaiset seinäruusurakastajattarensa. Ehkä hän jonain päivänä antaa minulle oman kartanon", Georgia jatkoi haaveiluaan tavanomaiseen tapaansa nopeasti.


"Mutta ethän sinä voi!" Gillian parahti kauhistuneena. "Prinssi Edmund on naimisissa ja hänen vaimonsa on raskaanakin! Ja mitä sinä sitten teet, kun hän kyllästyy sinuun?" Gillian sanoi. Hän ei voinut sietää ajatusta muiden naisten miesten vikittelystä, se sai hänen ajatuksensa vain takaisin Ulrikaan ja tämän tekoihin.


"Toisin kuin kaikki muut, minä onnistun kyllä pitämään Edmundin kiinnostuksen itsessäni. Sitäpaitsi, jos vaimo ei onnistu pitämään miehensä huomiota itsessään olisi peiliin katsomisen paikka", Gerogia sähähti. Hän ei voinut sietää itsensä kyseenalaistamista.
"En halua, että sinulle käy niin kuin monille muille palvelijattarille. Maineen menettäminen ei ole mikään pieni asia", Gillian sanoi aiempaa huolestuneemmalla äänensävyllä. Georgia oli hänen ainoa ystävänsä linnassa eikä hän halunnut menettää tätä.


"Sinä olet vain kateellinen, kun kukaan ei ole kiinnostunut sinusta. Ei Petyr, ei prinssi ei kukaan", Georgia huudahti vihaisena ajattelematta tarkemmin sanojensa satuttavuutta.
Kuullessaan Georgian sanat Gillian tunsi sydämensä käpertyvän pienelle kerälle. "Selvä, tee mitä lystää, oma maineesi se vain on vaarassa", Gillian sanoi raivostuneena ja pyyhälsi pois paikalta.
Georgia jäi paikallensa ja kirosi itseään, miksi hän ei osannut ajatella ennen suunsa avaamista?

****


"Näytät kovin kauniilta Gertrude", Edmund henkäisi. 
"Georgia", Georgia korjasi prinssiä jälleen kerran.



Edmund vain mumisi vastaukseksi ja veti Georgian suudelmaan. Grethel palaisi pian Stenrooseilta ja Edmudnin oli toimittava nopeasti ennen sitä.


Kauaa Edmundilta ei mennytkään Georgian houkuttelemiseksi vuoteelle, olihan hänellä jo monen vuoden pituinen kokemus naisten kaatamisesta. Georgia oli kuin sulaa vahaa Edmundin käsissä. Ensimmäistä kertaa hänen elämässänsä joku mies osoitti hänelle niin paljon huomiota.

****


Innocentian häiden jälkeen Grethel oli ottanut tavaksensa kutsua siskonsa mahdollisimman usein vierailulle kuninkaanlinnaan. Sisko vaikutti kovin yksinäiseltä uudessa kodissansa, eihän siellä asunut hänen, Amadeusin ja palvelijoiden lisäksi ketään muuta. Amadeusin isä ja sisko Antonia olivat molemmat kuolleita ja Ceciliakin asui luostarissa. Aldwin puolestaan asui omassa kartanossansa ja Amadeus oli tarkoituksella ottanut etäisyyttä huonossa maineessa olevaan siskonpoikaansa.


Grethelin oman vatsan kasvaessa hän tosin joutui miettimään oliko enää viisasta kutsua siskoa kylään, olihan Innocentia saanut jo muutaman keskenmenon. Grethel pelkäsi hänen kasvavan vatsansa tuottavan vain lisää tuskaa Innocentialle.


"Miten Amadeusin kanssa sujuu?" Grethel kysyi varovaisesti. Innocentian keskenmenojen myötä perheestä oli tullut hieman arka aihe. 
"Hän on pitkälti töissä ja muiden aatelisten kanssa. Yrittää korjata Crawfordien mainetta ennen kuin... Ennen kuin meillä on naimaikäisiä lapsia", Innocentia vastasi ääni särähtäen viimeiset sanat sanoessaan. Grethel katsoi surullista siskoansa, hän ei voinut tuntea tämän tuskaa, mutta ymmärsi sen suuruuden.


Innocentian lähtiessä takaisin kotiaan kohti Grethel veti siskonsa tiukkaan halaukseen ja rukoili samalla maan hengiltä hedelmällisyyttä siskollensa. Olisipa hän vain voinut tehdä jotain sisarensa eteen.

****


Ajatuksiinsa uppoutuneena Grethel soitti pianoa. Pian hänellä voisi olla pieni tytär, jolle siirtää taitojansa. Hyvän vaimon tavoin Grethel toivoi lapsensa olevan poika, mutta pieni ääni hänen sisällänsä toivoi tytärtä, jonka kanssa hänellä voisi olla yhtä läheiset välit kuin äitiinsä.


Jännittyneenä Gillian käveli kohti kruunuprinsessa Gretheliä. Hän oli viimeinkin päättänyt kertoa tälle Georgian ja kruunuprinssi Edmundin välille syntyneestä suhteesta, mutta ei ollut löytänyt sopivaa tilaisuutta siihen. Ainoastaan korkea-arvoisimmat palvelijat asioivat lähellä kuninkaallisia Gillianin ja muiden alempiarvoisten palvelijoiden ollessa piilossa kuninkaallisten silmistä.


Gillian kuunteli kruunuprinsessan kaunista soittoa ja katsoi tätä surullisena. Miten Edmund saattoi pettää tätä? Katsoessaan Gretheliä Gillian totesi ettei kyennyt kertomaan tälle Edmundin viimeaikaisista kokemuksista. Nopeasti hän kääntyi pois ja toivoi ettei kukaan nähnyt hänen lähestyvän kruunuprinsessaa, siitä voisi koitua muuten ongelmia.

****


"Uuden linnan rakennuttaminen on lähtenyt hyvin käyntiin, kellarikerroksen kaivannat ovat pian jo valmiita. Sain kyllä uuden idean lisättävistä osista linnaan, kuumakylvyt kun olisivat vain niin mukavia. Verojen nostoonkin taitaa vielä olla varaa", kuningas selitti mielissään. Uuden linnan rakennustoimenpiteet saivat hänen ajatuksensa pois menneisyyden aaveista.


"Huorille suunnattua uutta veroa voisi toki vielä hieman korottaa", Edmund totesi välinpitämättömästi. Hän ei oikeastaan ollut sen kummemmin tutkinut Alarikin tajoamia vaihtoehtoja vain tarttunut niistä ensimmäiseen. Valtakunnan asiat eivät häntä oikeastaan kiinnostaneet Gertruden pyöriessä jatkuvasti hänen mielessänsä.


"Sehän olisi kerrassaan loistava idea. Sillä korotuksella linnaan voisi varmaan rakentaa vielä yhden vartiotorninkin lisää ja..." kuningas jatkoi selitystänsä. Edmund antoi isänsä puheen kulkea toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos vajoten samalla syvemmälle omiin ajatuksiinsa. Avioitumisistaan ja kuluneista vuosista huolimatta Gertrude ei jättänyt Edmundia rauhaan. Ei kulunut päivääkään jolloin hän ei olisi haaveillut pääsevänsä takaisin naisen pehmeään syleilyyn ja kiihkeiden suudelmien pariin. Muut naiset olivat vain kalpea aave siitä mitä Truda oli.


"Mitä pidät ideastani?" kuningas päätti pitkän selityksensä ja katsoi kysyvästi Edmundia.
"Krhm... Olet aivan oikeassa", Edmund vastasi ja toivoi sen riittävän isällensä.

****


Gillian jynssäsi rasvan tahraamia asitioita kädet vereslihalla. Linnan työt eivät tekemällä loppuneet, vaan aina niitä löytyi jostain lisää. Katsoessaan kuluneita käsiään Gillian tunsi valtavaa kaipuuta kotiinsa, siellä vapaa-aikaa oli ollut huomattavasti enemmän.


"Gillian!" kuului Georgian hivenen epätoivon värjäämä ääni Gillianin takaa. Hämmentyneenä Gillian katsoi Georgiaa, he eivät olleet puhuneet kaksin kertaakaan riitansa jälkeen.


"Gillian sinun täytyy auttaa minua! En tiedä mitä tehdä, prinssi Edmund on löytänyt itsellensä uuden rakastajattaren ja unohtanut minut täysin", Gerogia parahti toivottaman kuuloisesti. Gillianin teki mieli pyöritellä silmiänsä, hänhän oli varoittanut Georgiaa juuri tästä. 


Huokaisten Gillian kuitenkin malttoi itsensä ja katsoi Georgiaa myötätuntoisesti. "Kunhan kukaan minun ja kruunuprinssin ei vain tiedä välisestänne suhteesta, ei sillä ole väliä. Asiat voivat jatkua juuri niin kuin aina ennenkin", Gillian rauhoitteli vanhempaa naista. Todellisuudessa hän halusi itsekin asioiden palautuvan aiempaan, olihan Georgia ottanut hänet siipensä alle linnaan muuttaessaan.


"M-mutta se ei onnistu enää", Gerogia sanoi ja pullahti itkuun. "M-minä olen raskaana", Georgia sanoi nyyhkyttäen. Gillian jähmettyi kuullessaan Georgian sanat. Raskaana toisen naisen aviomiehelle. Gillianin olisi tehnyt mieli läksyttää naista, mutta pysäytti itsensä viime hetkellä. Tapahtunut oli jo tapahtunut.


Läksyttämisen sijaan Gillian halasi itkevää Georgiaa ja lupasi tälle kuinka kaikki asiat tulisivat järjestymään. Omassa mielessänsä hän kuitenkin jo suunnitteli prinsessa Grethelille kertomista.

****


Hermostuneena Gillian katsoi ovea, jonka takana hän tiesi Grethelin olevan. Hän ei ollut koskaan puhunut yhdellekään kuninkaalliselle tai aateliselle ylipäätään ja nyt hänen olisi aika tehdä se. Käsi täristen Gillian nosti kätensä ja koputti. Prinsessa Grethelillä oli oikeus tietää aviomiehensä äpärästä.


Gillianin ensimmäisen hennon koputusyrityksen jälkeen huoneesta ei kuulunut mitään. Hetken hän keräsi lisää rohkeutta ja koputti sen jälkeen voimakkaammin. Pian huoneesta kuuluikin ärsyyntyneen oloinen sisään-huuto.


Grethel katsoi ärtyneenä hänen ja Innocentian juttutuokion keskeyttänyttä palvelijatarta. Mikä oikeus tällä oli keskyttää heidän rauhansa? He olivat juuri olleet juhlistamassa Innocentian ensimmäisen kolmanneksen yli pääsyttä raskautta, eikä Grethel halunnut minkään häiritsevän sitä.


Tärisevin jaloin Gillian niiasi ja aloitti puhumisen. "T-teidän Korkeutenne, minulla on tietoja jotka varmasti kiinnostavat Teitä", Gillian sanoi hiljaisella värisevällä äänellä. 
"Jos haluat kertoa jotain tee se pian ja selkeämmällä äänellä", Grethel huokaisi entistä ärtyneempänä. Hän ei pitänyt keskeytyksistä.
Hetken Gillian hengitti syvään voittaakseen hermostuneisuudemman. "Yksi palvelijoista on raskaana aviomiehellenne", Gillian sanoi aiempaa varmemmalla äänellä.


Grethel huokaisi tuskaisen kuuloisena ja alkoi puhumaan: "Olisihan se pitänyt arvata, että tämä tapahtuu ennemmin tai myöhemmin. Mitähän tässä nyt tulisi tehdä", Grethel sanoi uuden huokauksen saattelemana. Gillian kuunteli hämmentyneenä kruunuprinsessaa, oliko tämä tiennyt kaiken koko ajan? Ja miten tämä pystyi suhtautumaan aviomiehensä petokseen niin kevyesti? Gillian oli kyllä tiennyt aatelisten menevän naimisiin muista syistä kuin rakkaudesta, mutta oli satujen perusteella uskonut rakkauden syttyvän aina heidän välillensä.


"Edmundin ei ainakaan pidä saada tietää. Tai ylipäätään kenenkään muun. Kunhan lapsen isä pysyy salaisuutena kaikki on hyvin", Innocentia totesi varmalla äänellä. Hän tiesi omakohtaisesta kokemuksesta kaiken olevan hyvin niin kauan, kun todellista isää ei tiedetty.


"Mutta kuinka pitää sen salaisuutena? Kyllähän juorut lähtevät heti liikkeelle, jos joku linnan palvelijoista saa lapsen. Kyllähän kaikki juoruavat jo, kuinka Edmund vikittelee palvelijoita", Grethel pohti ärtyneenä. Hän ei olisi halunnut joutua pohtimaan aviomiehensä ongelmia näin loppuvaiheessa omaa raskauttansa.


Kuunnellessaan aatelisnaisten puhetta Gillianin mielessä välähti. Hän oli kuullut Gerogian kautta paljon juoruja sekä aatelisista että muiden aatelisten palvelijoista. 
"M-minulla on idea, miten Teidän Korkeutenne voisi toimia", Gillian sanoi hermostuneena.


Hämmentyneenä Innocentia ja Grethel kääntyivät katsomaan Gilliania. He olivat jo ehtineet unohtaa tämän läsnäolon. "Kerro toki, mikäli sinulla on jotain ehdotuksia", Grethel sanoi palvelijasta aiempaa kiinnostuneempana. Hän ei ollut aiemmin tavannut palvelijaa, joka uskalsi keskeyttää hänen keskustelunsa ja yllättäen piti tästä ominaisuudesta palvelijassa.


"Y-yhdellä palvelijalla on veli, veli jolla ei ole mitään omaisuutta tai varallisuutta. Tämän vuoksi hänen sisarensa joutuikin ryhtymään palvelijaksi, kun veljellä ei ollut varaa elättää häntä. Kyseinen veli suostuisi varmasti avioitumaan kenen tahansa kanssa ja väittämään ketä tahansa lasta omakseen, jos vain saisi siitä hyvästä pienen palan maata viljeltäväksi talonpoikien alueilta. Jos raskaana oleva palvelija avioituu tämän miehen kanssa, luulevat kaikki lapsen isän olevan tämä mies, eikä Hänen Kuninkaallinen Korkeutensa kruunuprinssi Edmund", Gillian selitti hermostuneena.


Hymy levisi Grethelin huulille hänen kuullessaan palvelijan ehdotuksen. Nuori nainen ei selvästikään ollut mikään turhake. "Haluan yhteyden tähän mieheen sekä sen jälkeen haluan keskustella raskaana olevan palvelijattaren kanssa", Grethel määräsi.

****


Georgian jalat tärisivät ja hengitys kiihtyi tämän niiatessa prinsessan edessä. Hikipisarat kostuttivat hänen alushameen kokonaisuudessaan. Grethel puolestaan arvioi katseellaan edessään niiavaa palvelijaa. Hän ei kyennyt näkemään syytä miksi Edmund oli tämän kanssa maannut, mutta mitä väliä sillä oikeastaan enää oli? Nainen oli jo raskaana, eikä Grethel halunnut tiedon leviävän yhtään eteenpäin.


"Teidän Korkeutenne, kutsuitte..." Georgia aloitti tärisevällä äänellä.
"Tiedän kyllä että kutsuin sinut", Grethel keskeytti palvelijan ärtyneellä äänellä. Jos nainen olisi vain osannut pitää haaransa kiinni, tässä tilanteessa ei oltaisi. "Olet siis yksi aviomieheni huorista", Grethel totesi. Georgia tunsi punan leviävän kasvoillensa kuullessaan prinsessan sanat. Miten tämä oli saanut tietää?

"Et siis kiellä. Hyvä, mitäpä sitä on totuutta mennä kieltämään. Kuulin myös sinun odottavan lasta. Ymmärtänethän mitä lapsen saaminen itsesi kaltaisen aviottoman naisen maineelle tekisi?" Grethel jatkoi tiukalla äänensävyllä. Georgia nyökytti hermostuneeta päätänsä ymmärryksen merkiksi. Hän ei saanut sanaakaan suusta prinsessan tuijotuksen alla. 

"Olen etsinyt sinulle aviomiehen. Lähdet tänään linnasta ja menet hänen kanssaan naimisiin maalaispapin valvovan silmien alla. Sen jälkeen muutatte miehen kanssa hänen uuten pieneen mökkiinsä ja syntyvän lapsen väität vielä kuolinvuoteellasikin olevan aviomiehesi eikä kenenkään muut. Adam on jo suostunut tähän ja niin suostut sinäkin", Grethel julisi suunnitelmansa.


Kuullessaan prinsessan sanat Georgia ponnahti ylös niiauksestansa ja avasi suunsa sanoakseen vastalauseen, mutta sulki suunsa nähdessään Grethelin tuijotuksen."Kyllä, Teidän Korkeutenne. Menen samantien valmistautumaan", Georgia sanoi hiljaisella päihitetyllä äänellä. Hänellä oli ollut paljon unelmia korkeammasta asemasta, mutta raskaus oli tullut hänen tiellensä. 


"Vaunut ja tuleva aviomiehesi hakevat sinut ennen iltaa. Sen jälkeen en halua enää ikinä kuulla sinusta tai lapsestasi. Jos lapsesi isän henkilöllisyys paljastuu, siitä ei seuraa hyvää sinulle eikä lapselle", Grethel sanoi ja tuijotti kylmästi palvelijaa. Hän halusi vain unohtaa tämän olemassaolon.

****


Eräänä iltana Grethel tunsi synnytyksensä alkavan. Saman tien hänen huudettuaan linnassa alkoi tapahtua, linnassa Grethelin synnytyksen lähiaikoina asunut sisar Morgana käskytti palvelijoita, jotka juoksivat ympäriinsä hakiessaan tämän pyytämiä asioita. Kuningas ja prinssi Edmund puolestaan odottivat hermostuneina uutisia viinilasien kera. 


Grethelin huutaessa tuskasta sisar Morgana ohjeisti hänet synnytystä varten valmisteltuihin kamareihin. Samalla hän ei voinut olla muistelematta kuinka hän oli ollut auttamassa sekä prinssi Edmundin että Grethelin omien syntymien aikoihin.
****


Häikäistyneenä Edmund piti toista lapsenlastaan sylissään ja katsoi tämän kasvoja. Deborahin silmin tuijottava lapsi tulisi vielä joku päivä jatkamaan Edmundin omaa perintöään. Uusi kruununperillinen oli syntynyt. Tulevaisuudessa lapsi tulisi käyttämään hallitsijanimeä Edmund III, mutta sitä ennen hänet tunnettaisiin äitinsä toiveesta toisen isoisänsä mukaan Alarickinä. 


Leikkiessään pienen pojanpoikansa kanssa Edmund ei voinut olla palaamatta muistoissansa menneisyyteen. Aikanaan hän oli haaveillut juuri tälläisestä lapsesta, Deborahin silmin ja hänen omalla hiustenvärillään varustellusta pienestä pojasta. Nyt siitä oli tullut totta, mutta kovin eri tavoin kuin Edmund oli ajatellut. Lapsi ei ollut heidän lapsensa, vaan heidän lapsiensa lapsi. Alarikin ja Auroran piirteet näkyivät selvästi lapsen kasvoissa. 


Edmund ei kuitenkaan voinut olla tuntematta onnea hänen katsoessaan lasta. Alaric varmistaisi kruunun pysymisen Baratheoneiden suvussa ja lykkäsi Aldwinia taaksepäin kruununperimysjärjestyksessä. Grethel äitinään Alaric saisi myös taaksensa monia aiemmin Aldwinia kannattaneita aatelisia. Auroran ulkopuolisuus tultaisiin unohtamaan ajan kuluessa ja uuden Rosewoodilaisen veren päästessä virtaamaan kuningashuoneeseen.


Tyytyväisenä Edmund asetti Alarickin kehtoon. Vihdoinkin kaikki sujui juuri niin kuin pitikin. Edmund, Emmeline ja Aldwin olivat kaikki naimissa ja Geoffreykin oli hyvää vauhtia matkalla Rosewoodin ylipapiksi. Emmelinekin oli saanut vähän aiemmin esikoisensa ja Aldwinin vaimokin oli raskaana. Puheet Antoniastakin vähenivät koko ajan mielenkiintoisempien aiheiden tullessa tilalle. 

****


Vaikka Grethel ei erityisemmin raskaudesta ollut pitänytkään oli sillä ollut yksi hyvä puoli, raskaana ollessaan Grethel oli ollut vapaa aviovuoteen velvollisuuksista.  Vaikka Edmund osasikin tehdä aviovuoteen jakamisesta nautinnollista myös Grethelille itselleen ei hän voinut olla häiriintymättä siitä, että Edmund todennäköisesti ajatteli koko ajan Gertrudea.



Edmundin vetäessä Grethelin lähelleen Grethel toimi juuri niin kuin hyvän aviovaimon odotettiinkin toimivan. Omassa mielessään hän kuitenkin alkoi haaveilla siitä, että hänelläkin olisi joku toinen jota ajatella suorituksen aikana.

****


Onnellisena Grethel toivotti sisarensa tervetulleeksi kotiinsa. Margaret oli tullut katsomaan Alarickiä, valtakunnan uutta kruununperijää. Grethel ei olisi voinut olla onnellisempi, hän oli jo näin nopeasti avioliittonsa alkuaikoina täyttänyt aviovaimon velvollisuudet ja saanut pojan. Valtakunta kohisi uuden kruununperijän syntymän vuoksi ja Grethel sai ylistystä tämän synnyttämisen vuoksi.


"Tule peremmälle", Grethel naurahti ja vetäisi vakavaa siskoaan kädestä. Hän ei voinut ymmärtää miten he olivat niin erilaisia sisaruudestansa huolimatta.


"Alarickhan näyttää vielä aivan isältämme", Margaret sanoi hymyillen heidän jätettyä pojan takaisin Glenysin hoitoon.
"Mmm", Grethel vastasi ärtyneenä. Edmundin äpärä oli jälleen palannut hänen ajatuksiinsa. Näyttäisiköhän tämä aivan isältänsä?
"Mikä on vikana?" Margaret kysyi. Hän huomasi kyllä sisarestaan ettei kaikki ollut niin kuin piti.


"Edmund on saamassa lapsen myös yhden palvelijan kanssa. Ja mahdollisesti ties kuin monen muun! Hänellä on jatkuvasti uusi nainen kierrossa ja minua pelottaa jonkun äpärän aiheuttavan vielä ongelmia", Grethel tuhahti ärtyneenä.


Margaret katsoi siskoaan mietteliäänä. Hän ymmärsi täysin tämän ongelmaa, Rosewoodin historiaan mahtui useampiakin tapauksia, joissa kuninkaan äpärät saapuivat vaatimaan oikeuksiaan. Yhdestä tunnetuimmasta äpärästä oli syntynyt Pembroken suku, tämä oli nimittäin onnistunut saamaan osan vaatimuksistansa toteutumaan ja tälle oli myönnetty markiisin arvonimi. Silloin tällöin Pembroket aiheuttivatkin harmia istuvalle kuninkaalle, osa heistä kuvitteli edelleenkin kruunun kuuluvan heille.
"Tiedäthän, on keinoja joilla voi estää naisen raskaaksi tulemisen", Margaret sanoi varmistuttuaan ensin siitä, ettei kukaan ollut kuulemassa.


"Mitä sinä tarkoitat?" Grethel kysyi hämmentyneenä. Pieni toivonkipinä syttyi hänen sisällänsä, voisiko kaikkiin hänen ongelmiinsa löytyä ratkaisu?

***


Glenys katsoi hymyillen pientä Alarickiä, joka joi ahnaasti maitoa pullosta. Tämä oli niin paljon vahvempi kuin isänsä aikanaan. Hymy nousi Glenysin huulille hänen muistellessaan aikoja, jolloin Edmund, Emmeline ja Geoffrey olivat olleet lapsia. Se aika tuntui kuin aivan eiliseltä.


Syleillessään Alarickiä Glenys ei voinut kuin surra sitä, ettei Aurora päässyt näkemään lapsenlapsiaan. Glenysin elämän rakkaus oli maannut jo kylmässä maassa aivan liian monta vuotta. Mitä Glenys olisikaan ollut valmis antamaan, mikäli olisi saanut viettää edes hetken uudestaan Auroran kanssa.


Hymyillen Glenys asetti lapsen kehtoon. Aurora ei ehkä ollut hoitamassa lapsenlapsiaan, mutta Glenys oli päättänyt hoitaa näitä tämänkin edestä. Hän kertoisi heille tarinoita kauniista ja hyvästä isoäidistään, jonka maailma petti. Auroraa ei unohdettaisi.

****


"Teidän Korkeutenne kuulin, että teillä on asiaa minulle", Gillian sanoi jännittyneenä ja niiasi samalla. Tuleva kuningatar oli pyytänyt Glenysiä hakemaan Gillianin puheilleen! Kunnia oli suuri ja Gillian oli huomannut kuinka muut palvelijat kuiskivat siitä hänen selkänsä takana.


"Minulla on sinulle ehdotus Gillian. Haluan, että seuraat tarkasti kuka palvelija on milloinkin aviomieheni huomion kohteensa. Sen jälkeen tahdon sinun pitävän huolen siitä, että he nauttivat koko suhteen ajan raskautumisen estävää lääkettä. Näin uusia äpäräongelmia ei pääse enää syntymään. Palknnoksi siitä tarjoan sinulle mahdollisuutta jatkaa Glenysin seuraajana linnan pääpalvelijattarena", Grethel selitti tyytyväisenä. Hän oli ratkaissut koko ongelmansa. Linnan palvelijat pitivät huolen ettei Edmund lähtenyt etsimään huomiota aatelisnaisista ja yritit puolestaan pitäisivät huolen siitä, ettei kukaan näistä naisista tulisi raskaaksi Edmundille. 


Gillian katsoi Gretheliä yllättyneenä, hän ei ollut koskaan kuvitellut voivansa saada kuninkaanlinnan pääpalvelijattaren paikkaa. Kunnia oli suuri, pääpalvelijattarella oli kaikki valta palvelijoiden keskuudessa. Tämä sai päättää kuka teki mitäkin ja kykeni erottamaan ja palkkaamaan lisää palvelijoita. "Teidän Korkeutenne, tämä on suuri kunnia. Huolehdin haluamistasi asioista ja pidän ne myös salaisuutena kaikilta muilta", Gillian henkäisi. Yhtäkkiä elämä kuninkaanlinnassa ei tuntunut enää niin ikävältä.

****



Hermostuneena Edmund katsoi liekkejä. Hän tiesi seuraavien tekostensa olevan tiukasti lailla kiellettyjä, mutta houkutus oli liian suuri. Näiden tekojen avulla hän voisi saada Trudan takaisin itselleen.



Jännityksen saadessa Edmundin jalat tärisemään siirtyi hän tuolille odottamaan. Istuessaan hän ei kyennyt millään löytämään sopivaa asentoa vaikka hän kuinka yritti. Jännitys kehitti suuren möykyn Edmundin vatsaan. Hän halusi Trudan takaisin enemmän kuin mitään, mutta mitä jos hän jäisi tekosistaan kiinni? Edmund tosin oli hieman epäileväinen oliko hänen paikalle kutsuma noita edes todellinen ja jos oli, tulisiko tämä edes.


Kauaa Edmundin ei kuitenkaan tarvinnut epäillä. Yllättäen kuin tyhjästä huoneeseen ilmestyi vihreä nainen. Yllätyksestä hämmästyneenä Edmund katsoi paikalle ilmestynyttä naista. Tämän saapuminen riitti Edmundille vakuutukseksi noidan voimista. Hymy nousi Edmundin huulille, pian Gertrude olisi jälleen hänen.


Ruby Crawford oli saapunut jälleen sekoittamaan valtakuntaa.

*****


"Pidättekö suuret juhlat Alarickin syntymäpäivän kunniaksi?" Emmeline kysyi. Aika oli vilissyt silmissä ja Alarickin ensimmäinen syntymäpäivä oli tulossa. Samoin oli tulossa myös toinen lapsi, Grethel oli jälleen raskaana.


"Juhlimme vain perhepiirissä, suurta juhlatunnelmaa ei ole havaittavissa ainakaan omasta puolestani. En vieläkään voi uskoa, mitä isälle kävi", Grethel sanoi haikeasti. Alarik oli aina ollut Grethelin tukena, mutta ei enää.


"Totta, on vaikeaa uskoa, että hän on todellakin pois. Niin epäilyttävän nopeastikin. Deborah on ottanut asian todella raskaasti", Emmeline sanoi surullisesti. Rickhard oli aina puhunut lämpimästi isästänsä ja Emmelinekin oli oppinut välittämään tästä Stenrooseilla viettämiensä vuosien aikana.


"Joko näit Innocentian tyttären?" Grethel sanoi vaihtaen puheenaihetta iloisempaan. Monien keskenmenojen jälkeen Innocentia oli viimeinkin saanut esikoisensa, jonka hän oli nimennyt Isoldeksi.
"Näin, lapsesta kasvaa vielä kaunis. Toivottavasti seuraavat raskaudet ovat hänelle helpompia, Crawfordeilla ei ole vielä perijää ja Amadeus varmasti jo odottaa kovasti omaa poikaa", Emmeline vastasi. 
****


Lopulta koitti Alarickin ensimmäinen syntymäpäivä. Tämän isoisän Alarikin poismenosta johtuen juhlat pidettiin vain pienimuotoisesti oman perheen keskuudessa.



Katsoessaan juhlavieraita Grethel ei voinut olla huomaamatta Aldwinia ja tämän vaimoa Isabeauta. He tuntuivat välttelevän toisiansa kuin vimeistä päiväää. Grethel ei lainkaan ihmetellyt miksei Isabeau halunnut olla aviomiehensä lähellä, löyhkäsihän Aldwin viinalta kuin vanha juoppo. Grethel olikin kuullut huhuja Aldwinin mieltymyksistä alkoholíin, naisiin ja uhkapeleihin. Aldwinin olemus vain vahvisti tätä mielikuvaa, mistä Grethel ei ollut kovinkaan surullinen. Tuossa tilanteessa kukaan ei koskaan asettuisi tukemaan Aldwinia kruunun tavoittelussa. 



Hymyillen Edmund kumartui kakun ylle poikansa kanssa. Hänestä oli uskomatonta kuinka nopeasti aika kului. Alaric vietti jo ensimmäistä syntymäpäiväänsä ja uusi lapsikin oli jo tuloillaan. Miettiessään lapsiaan Grethelin kanssa Edmund ei voinut olla haaveilematta miltä hänen ja Gertruden lapset tulisivat näyttämään kunhan vain noita onnistuisi tekosissaan.


Prinssi Alaric Baratheon, tulevalta hallitsijanimeltänsä Edmund III.

Poika näyttää vielä tässä vaiheessa tulleen selvästi äitinsä puolen sukua.

****


Edmund siristeli silmiään ja koitti saada selvää mitä Rickhard oli tilikirjoihin kirjoittanut. Isänsä poismenon jälkeen nuori markiisi oli ottanut tämän paikan kuninkaan lähimpänä neuvonantajana. Yhtämittaa tämä toi tilikirjoja uuden linnan kuluista ja niiden kattamisesta, jotka kuningas sysäsi Edmundin harteille. Edmundia puolestaan ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, varsinkaan nyt kun hän odotti noidan uutisia tehtävänsä onnistumisesta.


Kävellessään työhuoneen ohi Grethel ei voinut olla huomaamatta Edmudin epätoivoisia huokauksia. Vaikka Edmund ja Grethel eivät toisiaan rakastaneetkaan olivat he oppineet tulemaan toiveen ystävinä, joten Grethel alkoi liikkua Edmundin luokse tätä auttaakseen.


"Tarvitko apua veropäätösten kanssa? Rickhard on puhunut minulle niistä aika paljon, joten osaisin mahdollisesti auttaa sinua", Grethel kysyi. Tulevaksi kuningattareksi hän oli poikkeuksellisen tietoinen valtakunnan asioista, jakoihan Rickhard tietojaan todella avokätisesti, jotta Grethel voisi muuttaa Edmundin mielipiteitä haluttuun suuntaan.


Edmund tarttui Grethelin apuun kuin hukkuva kelluvan oksaan ajattelematta lainkaan. "Jos haluat voit kyllä tutkia tilikirjoja ja ehdottaa mistä Rickhardin ehdotuksista veroja nostetaan", Edmund sanoi innostuneena. Hän oli valmis tarttumaan mihin tahansa vaihtoehtoon päästäkseen odottamaan noidan ilmestymistä.


Grethel näki nopeasti tilaisuutensa tulleen Edmund mielenkiinnottomuuden huomatessaan. Grethel oli aina halunnut valtaa, alkuun hän oli luullut kuningattaren vallan riittävän, mutta nopeasti hän oli huomannut kuningattaren ainoan vallan olevan se, mikä hänellä oli mieheensä. Valtakunnan asioiden hoitamiseen mukaan pääsemisessa Grethel näki tilaisuutensa tulleen.
"Voin tutkia asiaa ja kirjoittaa sinulle muistiinpanot päätöstä varten", Grethel sanoi viekkaasti. Hän halusi päästä päättämään itse, ilman Rickhardin, Edmundin tai kenenkään muun vaikutusta.



"Kuulostaa loistavalta", Edmund vastasi väsyneenä ja lähti kävelemään poispäin. Hän oli täysin valmis antamaan Grethelin tehdä työ hänen puolestansa. Ainoa asia mikä Edmundia parhaillaan kiinnosti oli Gertrude ja tämän takaisin saaminen.



Innoissaan Grethel tutki kuninkaan työhuonetta. Margaret ei ollut aina Stenroosien perheen älykäs nainen, Grethel oli ehkä aiemmin käyttänyt älykkyyttään lähinnä aviomiehen metsästykseen, mutta hän ymmärsi milloin oli saanut tilaisuutensa. Edmundin takana Grethel pääsisi tekemään todelliset päätökset. Naiset pitäisivät miehen kiireisenä ja Grethel saisi toimia kulisseissa kuninkaana. 

"Kauan eläköön kuningatar Grethel!" kuului Grethelin mielessä. 

****
****
****
Ja näin on seitsemäs kierros lähtenyt käyntiin. Pakko myöntää, että jää aikaa tälläiseenkin, nyt kun kaikki opiskelijapippalot on peruttu.

Hienosti olen onnistunut niemämään melkein kaikki kuninkaanlinnaan liittyvät naiset G:llä alkaviksi, on Gretheliä, Gilliania, Georgiaa, Glenystä ja Gertrudea... Ei varmaan yhtään sekavaa. Georgia Newsonia en tosin itse ole nimennyt, hän on Nyppälän perheen (eli kaupunkikämpän mukana tulevan valmisperheen) jäsen. Päätin ottaa Nyppälät hyötykäyttöön, kun en jaksanut itse tehdä simejä tai käyttää pelkillä valmiskasvoilla kulkevia valmissimejä. Nyppälöistä olenkin kehitellyt jo Gabriellalle ja Gallagherille myös käyttöä, heistä Gabriella nähdäänkin jo tällä kierroksella ja Gallagher huomattavasti myöhemmin. Loput kolmekin saavat mahdollisesti lyhyen aikansa estradilla, kunhan keksin vain heille käyttötarkoitukset. Tarinassa he eivät tosin ole sukua toisillensa, kun he eivät edes näytä yhtään toisiltansa.

Kruununperijän päätin nimetä jollain muulla nimellä lapsuutensa ajaksi, kun tuntuu olevan kauhean sekavaa kirjoittaa kohtauksia, jossa esiintyy sekä Edmund I että tuleva Edmund II. Hallitsijathan usein vaihtoivat nimeään kruunun saadessaan, joten tulevaisuudessa Rosewoodissakin tehdään niin. Alaric tulee siis olemaan Edmund III, mikäli kruunun saa.

Ajattelin mainita aina näin osan jälkikäteen pääperheistä irtautuneiden lasten lisääntymisen, jotta niistä pysyy halutessaan kartalla. 
Aldwin sai pojan, joka nimettiin Cedriciksi. Georgia puolestaan sai myös pojan nimeltä Charles. Georgiaa ja Charlesia tullaan näkemään vielä, mutta enimmäkseen talonpoikien osissa.

Mitä piditte osasta? Entä mitä uskotte Edmundin suunnittelevan noidan kanssa?

4 kommenttia:

  1. Hyvä osa oli! :) Edmundin suunnitelmaa en nyt äkkiseltään osaa arvata, mutta varmasti liittyy jotenkin Gertruden aviomieheen Jasoniin ja karmivaan saunaan. Hyvä idea käyttää valmisperheiden simejä hyväksi, niin ei tartte itse väsätä kaikkia hahmoja. Niin ja kiva kuulla muidenkin lasten elämästä aina jollain tavalla.

    Grethelistä on paljastunut yllättävän älykäs nainen, joka hallitsee asioita taustalla miesten tietämättä. Gillian on hyvä apu toteuttamaan naisen suunnitelmaa, tätä ei onneksi kiinnosta Edmundin seura oman menneisyytensä vuoksi. Saa nähdä vain kuinka Grethelin käy, jos Edmund onnistuukin suunnitelmassaan saada Truda omakseen.

    Georgia oli kyllä hyväuskoinen, kun meni noin helposti prinssin liehittelyihin, saa nähdä tuleeko hänen poikansa saamaan selville alkuperäänsä. Innocentiasta on mielenkiintoista myöhemmin kuulla onko nainen päätynyt pettämään keskenmenojen jälkeen, kun poikalasta ei pitänyt ainakaan pystyä tulla Crawfordeille noidan taikajuoman takia :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä arvauksia Edmundin suunnitelmasta! Hiljalleen alkaa kyllä tökkiä simien teko pieniä sivurooleja varten, varsinkin kun en mielellään haluaisi käyttää hirveästi townieita, kun ne ovat vain valmiskasvolla ja näyttävät täysin toisiltansa.

      Grethelin älykkyydestä kuullaan vielä, hän ei ole valmis jäämään seinäruusuksi. Myös Innocentian elämää päästään näkemään lähemmin seuraavalla kierroksella, sillä silloin Crawfordit pääsevät valokeilaan extrassa parin muun perheen kanssa.

      Kiitos kommentista :)

      Poista
  2. Minulla opiskelijapippaloiden peruuntuminen ei ole vähentänyt kiirettä yhtään, anna taas anteeksi kun tulen kommentoimaan osiasi jälkijunassa :D

    Georgia hankki itsensä sitten aikamoiseen liemeen. Gillian oli kiltti, kun ei ilmiantanut häntä heti, mutta lopulta tämän velvollisuudentunto sitten puski pintaan. Saipa ainakin kohotettua asemaansa, ellei muuta! Ehkä se palvelijattaren elo ei ole aivan täyttä tuskaa.

    Edmund ei sitten saa ajatuksiaan irti Trudasta. Mitähän loitsuja Rubylla on tämän varalle? Joku lemmenloitsu kaiketi.

    G:llä alkavat naiset alkoivat kieltämättä hieman sekoittua keskenään :D Ensin kyllä luulin, että olit tehnyt näin tarkoituksella, jotta Gertruden ja Grethelin nimet liippaisivat läheltä toisiaan. Ajattelin, että se olisi ollu Edmundin motiivi naida Grethel :D Mutta ei kai sitten.

    Grethelhän on viekas! Toivottavasti hän valtaa saadessaan hallitsee hyvin ja viisaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gillianin elo ainakin kohenee, Gerogian elosta taas voi olla montaa mieltä. Molempia tullaan kuitenkin näkemään myös tulevaisuudessa!

      Rubyn loitsuihin päästään tutustumaan tänään julkaistussa extrassa!

      Kiitos kommentista :)

      Poista