perjantai 24. huhtikuuta 2020

Osa 1.15 Tilly
Rosewood on palannut näin neljän vuoden tauon jälkeen. Tillyt pelasin ja kuvasin tosissaan 2016, joten pieniä (erittäin suuria) vaikeuksia osaa kirjoittaessa oli muistaa, mitä kuviin oli tarkoitus kirjoittaa. 

Aiemmin Tillyillä:
Talonpoika Tristan ja kauppiaan tytär Matilda menivät naimisiin Matildan maineen tahrattua. Tristan oli jo kauan unelmoinut Matildasta, joten häntä ei tahraantunut maine kiinnostanut. Nopeasti avioliiton alettua Matilda ja Tristan toivottivat maailmaan tervetulleeksi poikansa Matthewin ja tyttärensä Gillianin. Ennen avioliittoa tehty abortti kuitenkin painoi Matildan omatuntoa, eivätkä jatkuvat uudet raskaudet sitä auttaneet. Viime kierroksen lopussa Matilda huomasikin odottavansa taas uutta lasta.Valtava raskausmaha painoi jälleen kerran Matildan selkää. Pelkkä pieni kumarrus vihanneksia pilkkkomassa sai Matildan voihkaisemaan kivusta. Pahimman kivun mentyä ohi, katsoi Matilda kädessään olevaa veistä ja mietti hetken kuinka samalta se näyttikään kuin väline, jolla metsän eukko otti ulos Matildan ensimmäisen lapsen. Lapsen, joka olisi nyt jo naimaiässä, mikäli olisi päässyt syntymään.
Ruokapöydässä Tristan kertoi innoissaan uusista suunnitelmistaan laajentaa uuden tulokkaan myötä ahtaaksi käyvää taloa. Pohdinnat rahan riittämisestä ja avuksi tarvittavista naapureista menivät kuitenkin täysin ohi Matildan korvien tämän pohtiessa tulevaa synnytystä ja sen tuomaa mahdollisuutta uuten raskauteen.Puhetulvansa keskellä Tristan katsoi huolissaan vaimoaan. Vaikka hän kuinka yritti näyttää Matildalle tämän voivan luottaa häneen, ei Matilda siltikään uskaltanut uskoutua hänelle vain tämä kantoi painolastinsa yksin. 


Vaimonsa harhailevista ajatuksista huolimatta Tristan jatkoi suunnitelmistaan kertomistaan. Ehkä vielä joku päivä Matilda uskaltaisi kertoa mikä ritarin kanssa tapahtuneista asioista painoi niin kovasi tämän mieltä. 

****Jynssätessä hellaa Matilda tunsi tutut poltteet mahassaan, uusi lapsi tahtoi tulla maailmaan.Tuntien tuskan jälkeen Matildalla ole sylissään jälleen uusi tuhiseva tulokas, Ulrika Tilly.

****


"En tahdo! Päättä pois!" Gillian kiljui.


Huokaisten Matilda nosti Gillianin sankolta ja toivoi hiljaa mielessään olevan aatelinen, jolla palvelijat hoitaisivat lapset. Matthewsta alkoi olla jo apua, mutta lähinnä isälleen. Matilda oli edelleen yksin vastuussa sisätöistä. 


Gillian ja Ulrika veivät paljon aikaa Matildalta, eikä uuden raskauden aiheuttama pahoinvointi auttanut asiaa lainkaan. Tyttöjen syntymäpäivät lähenivät onneksi kovaa vauhtia ja pian Matilda saisi Gillianista auttavat kädet itselleen. Saatuaan Gillianin vihdoinkin rauhoittumaan ja pukeisiin astui Matilda ulos raikkaaseen kevätsäähän. Kevään tuoksu rauhoitti Matildan mieltä, merkitsihän se uutta alkua ja luonnon heräämistä uudelleen henkiin.


Tiellä odottava ilmestys sai kuitenkin kaiken rauhan katoamaan Matildan mielestä. Katsoessaan Malcolm Woodvilleä Matilda tunsi sydämensä jättävän yhden lyönnin välistä. Mitä varten mies oli saapunut talonpoikien alueelle?


Vapisevin jaloin Matilda asteli portaat alas ja kohti ritaria. Mielessään Matilda palasi vuosien taakse aikaan, jolloin hän oli uskonut kaiken mitä ritari hänelle kertoi. Aikaan jolloin ritari oli ollut hänelle kaikki kaikessa.


Matildan yllätykseksi ritari tervehti häntä kädestä pitäen niin kuin ei tuntisi häntä lainkaan.
"Rouva Tilly otaksun? Minä olen sir Woodville ja tulin puhumaan veroista miehesi kanssa."


Mahdollisimman nopeasti Matilda kiskaisi kätensä ritarin tutusta otteesta. Miten oli mahdollista ettei ritari tunnistanut Matildaa enää? Vaikkei Matilda ollut enää niin nuori kuin aiemmin, ei hän kuitenkaan ollut niin paljoa muuttunut.


Yhtäkkiä Matilda tunssi päässään napsahtavan. Kuinka Malcolm kehtasi kaikkien näiden vuosien jälkeen tulla Matildan luokse ja olla tunnistamatta häntä? Viimeeksi Malcolmin nähdessään Matilda oli kertonut ritarille heidän rakkautensa alullepanemasta hedelmästä. Toisin kuin Matilda oli odottanut, Malcolm ei ollut ottanut uutisia ilolla vastaan, vaan tämä oli kylmästi todennut kihlautuneensa Fredrikan kanssa. 
"Kuinka sinä kehtaat tulla puhumaan perheeni kanssa veroista, sen jälkeen kun jätit minut yksin selviytymään pilatun maineen ja raskauden kanssa?" Matilda huusi raivoissaan.


Malcolm katsoi järkyttyneenä Matildaa. Aivan kuin hän olisi nähnyt haamun menneisyydestä. 
"Ma-matilda?" mumisi Malcom.


"Kyllä, minä se olen. Ja nyt sinä voit häipyä täältä, sinulla ei ole mitään asiaa minun elämääni. En halua nähdä sinua enää koskaan", Matilda tiuskaisi. Pelkästään Malcolmin katsominen sai hänen verensä kiehumaan. Mikäli Malcolm olisi pitänyt sanansa ja huolehtinut Matildasta, ei Matildan olisi täytynyt keskeyttää ensimmäistä raskauttaa. Vaaleahipiäinen lapsi joka häiritsi Matildan unia olisi todellinen, eikä vain unikuva. 


Katsoessaan poispäin kävelevän ensirakkautensa selkää Matilda tunsi häntä pitkään vaivanneen painon putoavan rintansa päältä. Menneisyydessä tapahtuneet asiat eivät olleet yksistään hänen syynsä, vaikka hän pitkään olikin niin ajatellut. Niine hyvineen Matilda jätti menneisyytensä aaveet taakeen ja palasi sisälle valmistamaan ateriaa miehelleen. Miehelle joka piti sanansa ja huolehti Matildasta."Olen miettinyt kaavailemaasi laajennusta. Olisi todennäköisesti helpompaa rakentaa pihalle pieni mökki, kuin alkaa tekemään laajennusta tähän taloon. Uuden laajennuksen tarvitsemme kuitenkin pian, sillä neljäs lapsemme on ilmoittanut tulostaan." Tristan katsoi vaimoaan hämmentyneenä. Hän ei ollut nähnyt tätä koskaan näin vapautuneena ja onnellisen näköisenä. Hymyillen hän tarttui Matildaa kädestä ja myöntyi onnellisen kaikkiin Matildan suunnitelmiin. 
Tristan ei ollut ainoa, joka huomasi Matildan entistä vapautuneemman käytöksen. Perheen vanhemmat lapset Gillian ja Matthew huomasivat nopeasti kodin aiempaa keveämmän ilmapiirin ja nauttivat siitä täysin rinnoin. Kevät oli viimein saapunut Tillyille.Kevät toi myös mukanaan Gillianin ja Ulrikan syntymäpäivät. Juhlan kunniaksi Matilda oli leiponut molemmille tytöille omat marjapiirakat.


Isosiskonsa kopio Ulrika Tilly


Erittäin palojon äitiään muistuttava Gillian "Gilly" Tilly.


Tylsistyneenä Gilly keräsi lautasia pöydältä. Matthew oli saanut luvan lähteä isän kanssa metsälle, mutta Gillyn piti jäädä siivoamaan äidin kanssa. Gilly ei ymmärtäny miksi säännöt hänelle ja Matthewlle olivat niin erilaiset. Matthew sai mennä ystäviensä kanssa miten halusi, mutta Gillyä ehdottomasti kiellettiin menemästä poikien mukaan. Gillyn ja hänen ystävänsä Dianan leikkejä Matthew sai puolestaan tulla häiritsemään niin paljon kuin halusi. 


Huokaisten Gilly upotti kädet ällöttävään tiskiveteen ja alkoi jynssätä lautasia puhtaaksi. Sorimen rypistyessä rusinoiksi ei hän voinut olla miettimättä, oliko tässä todella kaikki mitä hänelle oli tarjolla? Kieltoja ja kotitöitä. Mihin jäivät iltasaduissa kerrotut seikkailut ja rikkaudet?Dianan kanssa Gilly kykeni jakamaan tuskansa vanhempiensa epäreiluudesta. Dianan isä kiinnitti huomiota vain poikaansa ja Jeanneen, kun taas Dianan äidiltä riitti pelkkiä toruja Dianalle. 


Tytöt olivatkin ystävystyneet välittämättä säätyjen luomasta kuilusta heidän välillään. Niin kauan, kun Dianan äiti ei tietäisi, ei ketään heidän leikkinsä häiritsisi. Monesti Diana karkasikin kotitöidensä jälkeen Tillyjen maille.


Yhdessä tytöt haaveilivatkin seikkailuista ja tulevaisuudesta. Tulevaisuudesta, joka näytti heiltä eikä heidän äideiltänsä.

***


Yöllä käynnistyi Matildan synnytys. Tällä kertaa synnytys oli kuitenkin helpompi ja nopeampi kuin ikinä ennen. Aivan kuin jokin yliluonnollinen olisi  ollut mukana.


Sarra Tilly


Hämmentyneenä Matilda katsoi Sarraa. Ihan kuin tytön korvissa olisi jotain outoa.


Tristan oli aivan yhtä hämmentynyt Sarran korvista kuin Matildakin. Ne näyttivät melkein normaaleilta, mutta korvalehdet olivat selkeästi enemmän höröllään mitä muilla lapsilla. Saadessaan Sarran syliin ei Tristan voinut kuitenkaan muuta kuin hymyillä kummallisen onnen vallatessa hänen rintansa.

***


Hiljalleen vuosien saatossa Matilda oli alkanut tutusta talonpoikaisalueella asuviin naisiin. Ompelija Helena Baxter oli kuitenkin ainoa, jota Matilda tapasi säännöllisesti.


"Kuulitko jo Pricilla Hendriksonin mökin palosta?* Eikö hän ollut jotain sukuakin sinulle?"

*Extra 2


Sydän hypähti Matildan kurkkuun. Hän ja Pricilla olivat langenneet suurin piirtein samoihin aikoihin. Toisin kuin Matilda, Pricilla oli pitänyt oman lapsensa, eikä kukaan mies ollut pelastanut häntä astumalla avioon hänen kanssaan. Niinpä tämä oli päätynyt prostituoiduksi. 

"E-en ollut kuullut. Hän oli pikkuserkkuni", vastasi Matilda katkonnaisesti


"Otan osaa. Hän kuoli tulipalossa. Pojasta ei kyllä ole tietoa, kukaan ei ole nähnyt tulipalon jälkeen. Jotain outoa siinä palossa kyllä oli. Ihan kuin se olisi alkanut täysin tyhjästä", Helen jatkoi.


"Tarkoitatko, että kyseessä olisi puolisten aiheuttama palo?" Matilda kysyi järkyttyneenä. 
"Mitä muutakaan se voisi olla?" vastasi Helen

***
Harmissaan Matthew katsoi jo melkein sulanutta lunta. Lumisotia ei enää hetkeen leikittäisi. Nopeasti Matthewn harmistus vaihtui kuitenkin hämmennykseen. 


Heidän portaidensa edessä makasi nuori tuntematon mies.

****

Siinä olikin ensimmäinen uusi osa tauolta paluun jälkeen, hieman oli vain vaikeuksia kirjoittaa sitä näin pitkän ajan jälkeen. Seuraavaksi päästäänkin tämän kierroksen extraan, jonka jälkeen päästään aloittamaan uusi kierros.6 kommenttia:

 1. Voi Matildaa. Näyttäisi onneksi siltä, että hän on pikkuhiljaa pääsemässä yli katkeruudestaan, ja voivan jopa suhteellisen hyvin.

  Aww, ihanaa, että Gilly ja Diana ovat ystävystyneet <3 Toivottavasti he saavat elää elämäänsä omalla tavallaan! Se tosin ei ole sanottua keskiaikateemaisessa maassa...

  Voi ei, mikähän Sarran korvissa on vikana? Toivottavasti ei mitään vakavaa.

  Loppuipa jännään kohtaan! Näyttäisi olevan sama mies, joka seisoi palavan mökin ulkopuolella Extra 2:ssa? Kukahan hän lie ja mitä tekee Tillyjen pihalla, hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskiaikateemassa ei kieltämättä hirveästi ole vaihtoehtoja naisille, mutta eiköhän Diana ja Gilly onnistu järjestämään ainakin pientä kapinaa.

   Hyvä veikkaus ulkona olevasta miehestä, hänestä kuulemmekin lisää seuraavan kerran Tillyillä vieraillessa.

   Kiitos kommentista :)

   Poista
 2. Heissan! Käytin sitten eilisen illan ja tämän aamupäivän lukien koko Rosewoodin tarinan läpi. Vilpittömästi sanon että en ole lukenut pitkään aikaan sims tarinaa, joka on saanut minut näin koukkuun! Kerrot todella hyvin miten erilaisilla tavoilla eri hahmot tuntevat ja kokevat. Jokaisen osan loppu on saanut mut ihan jännittyneeksi ja odottamaan innolla seuraavaa kierrosta. Hienosti kirjoitettu sun tarina, jään seuraamaan ehdottomasti. Linkitän sun tarinan blogiini (https://noraswackysims.blogspot.com/) ja vastalinkinkittää saa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mukava kuulla, että olet pitanyt noin paljon tarinastani! VAstalinkitin blogisi ja käyn kurkkaamassa mitä sieltä löytyy:)

   Poista
 3. Kova veto Matildalta mennä sanomaan suorat sanat Malcolmille, toivottavasti ritari ei aiheuta enää enempää vaikeuksia Matildalle. Onneksi Tillyillä näyttää vaihteeksi menevän hyvin. Vaan saapa nähdä, kuinka kauan onnea kestää. Tämäpä jäi varsin arvoituksellisiin tunnelmiin, ensi kierroksella selvinnee, kuka tämä salaperäinen mies on, ja onko hänellä jotain tekemistä Pricillan mökin tulipalon kanssa. Entä mahtaako Sarrassa olla puolisen vikaa, vai mistä tämä on korvansa saanut? Jatkoa odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malcolm tullaan vielä näkemään Tillyillä, mutta sen onko sillä tekemistä Matildan kanssa nähdään myöhemmin. Salaperäisestä miehestä kuullaankin jo seuraavassa Tillyjen osassa.
   Kiitos kommentista:)

   Poista